2012-09-15 16:02:14• hírek • Póti Orsolya

Ellenőrzött a munkaügyi felügyelőség

Összesen 200 munkaügyi ellenőrzést végzett a Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelősé augusztus folyamán. Az ellenőrök több mint 300.000 lej büntetést róttak ki.

A Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség munkatársai augusztusban 106 ellenőrző akciót a munkaviszonyok területén és 94 vizsgálatot pedig a munkavédelem területén hajtottak végre - derül ki a felügyelőség által kibocsátott sajtóközleményben.

Az ellenőrző akciók keretében összesen 377 büntetést róttak ki összesen 334.500 lej értékben. Ebből 150 büntetést a munkaviszonyokban felfedezett kihágások miatt adtak 254.500 lej értékben, a többit pedig az egészségbiztonsági ellenőrzések során szabták ki.

Az említett periódusban is több alkalommal büntettek a Munka Törvénykönyvének megsértése miatt. Tizennégy munkáltató illegális foglalkoztatás miatt kapott mintegy 250.000 lej büntetést: összesen 25 személyt dolgoztattak feketén. Az ellenőrök további 90 büntetést róttak  ki a Munka Törvénykönyv egyéb szabályainak megsértése miatt.

Augusztus 27. és szeptember 8. között a felügyelőség munkatársai egy országos kampány keretében derítették fel és vették nyilvántartásba azokat a munkavállalókat és munkáltatókat, akik kiskorúakat foglalkoztatnak. Az ellenőrzések napján összesen 26 munkaadónál jártak, akiknél 49 18 év alatti fiatal munkavállalót találtak. Közülük öten még a 16. életévüket sem töltötték be. Azokat a munkáltatókat, akik megszegték a kiskorúak foglalkoztatásával kapcsolatos törvényt, büntetésben, illetve figyelmeztetésben részesítették.

A munkahelyi egészséggel és biztonsággal kapcsolatosan 41 ellenőrző akciót hajtottak végre augusztus 15-31. között. Ezek célja az volt, hogy megnézzék, a munkáltatók betartják-e a munkahelyi biztonságra és egészségvédelemre vonatkozó rendelet előírásait. A felügyelőség munkatársai ez esetben összesen 43.000 lej értékben róttak ki büntetést a munkáltatókra.

A felügyelőséghez az említett periódusban összesen 87 panaszlevél érkezett. A munkavállalók elsősorban a késedelmes fizetés, vagy a fizetés elmaradása, illetve a munkakönyves szerződés felbontása miatt nyújtottak be panaszt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: