2007-12-04 15:32:56• hírek • István Löchli

Ellenőrzik az árusokat

 Az ajándékárusító standok jelentős részén szabálytalanságot tapasztalnak az ellenőrzések során.
Városszerte már több ajándékárusító stand nyílt az utcákon, melyek különböző, minőségileg gyengébb termékeket, illetve virgácsokat kínálnak megvásárlásra.

A fogyasztóvédelem, a csendőrség, illetve a rendőrség
az elmúlt évben is több ellenőrző akciót hajtott végre, engedély nélküli árusokat keresve. A fogyasztóvédelem közleménye szerint, idén is nagyszabású ellenőrzési akciókat fognak tartani városszerte annak érdekében, hogy kiszűrjék az engedély nélküli árusokat, illetve megakadályozzák a tavaly történteket, miszerint több standon lejárt szavatosságú édességet kínáltak a vásárlónak.

A másik fő szempont, hogy az ilyen jellegű olcsó termékek néha nem felelnek meg a szigorú minőségi feltételeknek. Amennyiben az illetékesek ilyen jellegű árút találnak, azonnal elkobozzák, illetve az engedély nélküli árusok magas büntetésben fognak részesülni. A fogyasztóvédelem mindenki figyelmét felhívja, hogy járjanak el körültekintően az ünnepi bevásárláskor, nézzék meg az élelmiszerek szavatossági idejét, illetve elektrotechnikai eszközöket vagy karácsonyfaizzókat is körültekintően válasszanak, ugyanis akár tüzet is okozhatnak. Az ellenőrzőakciót már a keddi nap folyamán megkezdték, és ezek tartani fognak addig, míg az utolsó ajándékárusító stand is megszünteti tevékenységét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: