2009-09-10 16:13:41• hírek • Parajdi Andrea

Ellenőrzik a tömegszállító cégeket

Szerdán indította el ellenőrző akcióját a megyei tömegszállítást végző cégeknél a Szatmár Megyei Tanács. Kiosztották már az első figyelmeztetést is, az Olimpia Travel ugyanis megszegte a szerződés feltételeit.

Szeptember 9 és 15 között minden olyan utaztatási céget ellenőriz a Szatmár Megyei Tanács szakapparátusa, amelyek útvonalat nyertek a megyei tömegszállításra kiírt licitkor. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, az a céljuk, hogy a cégek betartsák azokat az előírásokat, amelyeket a licit alkalmával felvállaltak. Mint mondta az ellenőrző akciónak nem az a lényege, hogy minél több pénzbeli büntetést róhassanak ki, egyszerűen csak azt kívánják elérni, hogy a cégek fellelőseggel végezzék a megyei tömegszállítást.

Az ellenőrző akció két napja tart, azonban már egy figyelmeztetést ki is osztottak. Azért szólították fel az Olimpia Travelt, mert a cég nem azokat a mikrobuszokat indította útjára, amelyekre jóváhagyást kapott a licit során.

Csehi szerint most az iskolakezdés előtt különösen fontos, hogy a diákok biztonságban, és időben megérkezhessenek a tanintézménybe, ezért ellenőrzik, hogy a sofőrök betartják-e a menetidőt, biztosítják-e az utasoknak az előírt feltételeket, és azokat a gépjárműveket használják-e, amelyekre engedélyt kaptak.

A Megyei Tanács a nap különböző időpontjaiban ellenőrzi a cégeket, leginkább akkor vizsgálódnak, amikor legsűrűbb az autóbuszok forgalma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: