2009-05-13 16:09:27• hírek • Parajdi Andrea

Ellenőrzik a koncessziós szerződést

Az elektronikus közbeszerzési rendszerben még nem jelent meg az a hivatalos közlöny, amely engedélyezné a 16-os lakónegyed felújítási munkálatainak licitre bocsájtását. Az ezzel foglalkozó szerv nem ért egyet a koncessziós szerződési rendszerrel.

Mindaddig nem lehet licitre bocsájtani a 16-os lakónegyed modernizálási munkálatait, amíg a Bukarestben lévő közbeszerzésekkel foglalkozó hivatalos szerv nem ad engedélyt a tenderkiírásra. Nem akarnak egyet érteni az országos szinten Szatmárnémetiben egyedülállóként alkalmazni kívánt koncessziós szerződési rendszerrel, ugyanis azt kifogásolják, hogy ez a módszer csupán a minőségi mutatók alapján fizeti ki az elvégzett munkálatokat, s nem foglalkozik a mennyiséggel.

Ilyés Gyula polgármester szerint Szatmárnémetiben ez a megoldás már éreztette hatékonyságát, hiszen a zöldövezetek karbantartása is ilyen módszer alapján történik.

-Akkor fizetünk, ha a vállalat időtálló, minőségi munkát végez, egyszerűen nem akarjuk kidobni az ablakon a városi pénzeket - fejti ki Ilyés, aki szerint vitathatatlan, hogy a koncessziós szerződés mindkét fél számára előnyös, csupán eleget kell tenni a benne lévő tartalomnak. Amennyiben mennyiség után kerülnének kifizetésre a munkálatok, egy cégnek sem lenne érdeke a precíz munkavégzés.

- Nem gondolkodtunk azon, hogy milyen más módszert alkalmazzunk a 16-os lakónegyed modernizálását illetően, mert egyszerűen nincsen másik alternatíva. Ha úgy alakul, hogy nem engedik kilicitálni a munkálatokat, megtaláljuk azokat a törvény által biztosított kiskapukat, amelyekkel sikerül pozitív elbíráláshoz jutnunk, hiszen külföldi példák is alátámaszthatják a rendszer hatékonyságát - zárta le a polgármester.

Még nem bocsájthatják licitre a 16-os lakótelep felújítási munkálatait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: