2010-03-17 13:03:10• hírek • Kótai Levente

Ellenőrzik a húsvéti árukat

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal ellenőrzési akciót tart az ünnepek előtt.

Húsvét nem csak a kereszténység, de az élelmiszer-kereskedők számára is nagy ünnep, a megnövekedett forgalom miatt.  Az ünnep alkalmával fogyasztott hagyományos ételek között a legtöbb könnyen romlandó élelmiszerből készül. Ilyenkor, egy esetleges ételmérgezés esélye az elfogyasztott mennyiség nagysága miatt is megnő.

Arról, hogy vásárlóként mire kell odafigyelnünk a magunk és húsvéti vendégeink biztonsága érdekében,  a Fogyasztóvédelmi Hivatal igazgatóját kérdeztük meg.

Breban Valentin, az intézmény vezetője elmondta, hogy a legjobb olyan helyen vásárolni, ahol nem halmoznak fel nagy készleteket, illetve nem túl alacsony a forgalom, ugyanis ez a két tényező az, ami miatt az áru hosszú ideig a boltos nyakán maradhat. E mellett tanácsos, ha nem utolsó napra hagyjuk a bevásárlást, még akkor sem, ha ezzel pár lejt spórolhatunk. Ez azért ajánlott, mert a kereskedők a szezon kezdetén felduzzasztják készleteiket, és a végén igyekeznek túladni azon. Mielőtt valamit a kosarunkba teszünk, feltétlenül ellenőrizzük a szavatossági idejét!

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársai, mint minden nagyobb ünnep előtt, most is intenzíven ellenőrzik az élelmiszert forgalmazókat. A piacokon és a bevásárló központokban a legfokozottabb az odafigyelés. A razziák alkalmával a legtöbb esetben kiszűrődnek a lejárt szavatossági idejű termékek, vagy a más okokból megromlott áruk. A leggyakrabban előforduló hiba, amit már csak a vásárlók szoktak érzékelni, az a hibás címkézés. Általában bevásárló központokról érkezik több panasz amiatt, hogy a pultnál alacsonyabb ár szerepel a címkén, mint amit a kasszánál fizetnünk kell.

Breban Valentin igazgató arra kéri a vásárlókat, hogy bármilyen panaszuk van, azt jelentsék a fogyasztóvédelemnek, hiszen ezzel más vásárlókat kímélnek meg a kártól vagy a megbetegedéstől. A bejelentések megtételének legegyszerűbb módja, ha a 0261 736240-es telefonszámon lépnek kapcsolatba a felügyeleti intézménnyel. A szám hétköznap és hétvégén egyaránt hívható reggel nyolc órától este hétig.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: