2006-03-23 17:03:46• hírek • Szatmar.ro

Tojásfestés

Hogyan fessünk tojást természetes alapanyagok felhasználásával?

Manapság már nagyon gyakori  tojásfestési eljárás az üzletekben megtalálható és elég olcsón megvásárolható  mesterséges tojásfestékek használata. De vajon mivel festettek a háziasszonyok, amikor még nem voltak kaphatók az efféle szerek? Lássunk néhány természetes alapanyagot, amelyek felhasználása  éppoly  díszes  húsvéti tojásokat eredményez, mint a bolti festékek, ráadásul olcsóbban, egészségesebben:

A piros húsvéti tojás természetesen: a színezéshez használhatjuk vöröshagyma héját, de nagyon szép színeket eredményez a cékla leve is.  Ha a tojást hamar kivesszük, sárga tojásokat kapunk. A hagymahéj egyébként az egyik leghatásosabb színező. A lilahagyma héjjával lila tojás festhető. Minél tovább hagyjuk a színező lében a tojást, a színek annál sötétebbek.

A spenót vagy a petrezselyemzöld is használható, ezek zöld tojást eredményeznek.  A tojások színpalettáján előfordulhat még kék is. Természetesen ez is megoldható otthoni módszerekkel, mindössze egy kis szeder szükséges hozzá.

A lehetőségek száma természetesen korlátlan, csak egy kis fantázia kell hozzá, és a húsvéti tojásaink a szivárvány színeiben pompáznak. S ha azt akarjuk, hogy a tojások ne csak színesek, de csillogók is legyenek, kenjük be őket szalonnával, majd itassuk le szalvétával. Sok sikert!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: