2010-03-26 17:57:34• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrzési akció

Útra keltek az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági ellenőrök: megkezdődött a húsvéti akció.

Igen átfogó ellenőrzési akcióra számíthatnak ebben az évben a húsvétra készülődő kereskedelmi egységek: amellett, hogy pénteken elkezdte a tojás és hústermékek minőségének a felmérését az illetékes intézmény, a prefektúra vegyes bizottságokat nevezett ki erre a célra - ezek hétfőtől járják majd a megyét.

Pénteken korán reggel a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság munkatársai videokonferencián vettek részt: az országos vezetőség ekkor közölte, hogy ezen a napon meglepetésszerű akciókat kell végezniük a megyében. Öt ellenőrcsoport kelt útra, és összesen 30 egységben tettek látogatást.

Nem csak a kereskedelmi egységeknek kell a kontrolltól tartaniuk az elkövetkező napokban: a megyebeli élelmiszerpiacokon az eddiginél jóval nagyobb szigorúsággal tekintenek a házisonkát, kolbászt árusítókra - a törvény szerint ezeket a termékeket az élelmiszerbiztonsági hatóság köteles elkobozni a gazdáktól, ugyanis húsipari termékeket kizárólag ellenőrzött kereskedelmi egységekben szabad árusítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: