2008-01-19 11:44:03• hírek • Szatmar.ro

Tilos lesz a sertéstartás városi környezetben

malackaA saját fogyasztásra szánt sertéseket ezentúl csak vidéken lesz szabad tartani.

A sertések saját fogyasztásra szánt tartása kizárólag vidéken lesz megengedve, a városokban pedig szigorúan tilos lesz - amint azt megtudni az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság által készített tervezetből.

A tervezet értelmében az állattartók úgy professzionális, mint hagyományos keretek között tarthatnak ezentúl is sertéseket, azzal a feltétellel, hogy a hagyományosan hízlalt állatokat kizárólag saját fogyasztásra lehet levágni, és nem szabad velük kereskedni. Továbbá az ilyen körülmények között tartott sertéseket tilos lesz kiengedni a legelőkre vagy az erdőkbe, ugyanígy városban sem lesz szabad tartani őket.

A tervezet kidolgozása egyrészt a szabványok betartását célozza, másrészt a sertéspestis megfékezésének lépéseit is tartalmazza.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság még 2006 decemberében elkezdte sertéspestis elleni oltáskampányát, mivel ez volt az egyetlen megoldás a kór megfékezésére. A hatóság adatai szerint, Romániában 2006-ban 716 gócpontban regisztráltak sertéspestist, amely 35 megyét érintett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: