2008-12-16 15:55:45• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrizték a szülészetet

A Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal munkatársai ellenőrzéseket végeztek a Szatmár Megyei Sűrgősségi Kórház szülészeti osztályán. A szakemberek arra voltak kiváncsiak, hogy rendben vannak-e a kismamák kórházi okmányai.

Az ellenőrzés során a szakemberek utána néztek, hogy helyesen töltik-e ki az orvosi megállapítói bizonyítványokat a kismamák számára, továbbá szúrópróbaszerűen ellenőrizték az azonosításra vonatkozó típusnyilatkozatok helyességét, melyet a kórházba való beutalásukkor töltenek ki. Az ellenőrzés azon intézkedésekre is kiterjedt, melyek a csecsemőelhagyás megakadályozását hivatottak elősegíteni.

A szakemberek az augusztus 15. és november 31. között kiadott orvosi megállapítói bizonyítványokat nézték át, majd megállapították, hogy 25 ilyen okmányt nem adtak ki. Ennek oka, hogy a kismamák a kórházba való érkezésükkor nem rendelkeztek személyazonossági okmányokkal, illetve a szülés után rögtön elhagyták a kórházat, mielőtt még az okmányokat kitöltötték volna. A szakemberek megállapították azt is, hogy a kórházban nincs semmilyen őrség, mely megakadályozhatná a csecsemőelhagyást, így a kismamák észrevétlenül kisétálhatnak a kórházból.

A kórház és a Lakosságnyilvántartó Hivatal együttműködésének köszönhetően, a novemberi hónap során két kismamának készítették el a személyi okmányait.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: