2008-11-18 15:50:47• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrizték a szatmári mentőállomásokat

Néhány héttel ezelőtt Eugen Nicolaescu, egészsgégügyi miniszter az Ilfov megyében illetve Bukarestbe tapasztalt komoly szabálysértések miatt elrendelte, hogy az közegészségügyi hatóságok vizsgálják át az ország valamennyi mentőállomását.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság komoly hiányosságokat tapasztalt a megyénkbeli mentőállomásokon. Minden szempontból vannak hiányosságok a Szatmár megyei mentőállomásokon - derül ki a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság minisztériumba továbbított jelentéséből - többek között munkaerőhiány illetve az anyagi feltételek hiánya tapasztalható. A kilenc tagból álló bizottság megvizsgálta, hogy a mentőállomásokon biztosítva vannak-e a mentéshez szükséges feltételek, úgy a személyzet, mint az eszközök szempontjából, ezen kívül azt is szemügyre vették, hogy megfelelő-e a munkaszervezés valamint azt, hogy rendben vannak-e az elszámolások.

 

A bizottság megállapította, hogy nagy hiány van a személyzet szempontjából ugyanis bizonyos részlegek egyszerűen nem léteznek, továbbá 22 orvos helyett csupán 8 orvos van alkalmazva. Ugyanez elmondható az asszisztensekről is. A 31 mentőautóból 15 új, viszont, a törvény szerint, jónéhányat már ki kellett volna vonni a forgalomból

Nagyon sok hiányosság oka az anyagi feltételek hiánya. A Közegészségügyi Hatóság fővárosba eljuttatott jelentése tartalmazza azokat a javaslatokat, melyek elvégzése szükséges a mentőállomások zavartalan működésének érdekében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: