2010-08-12 17:18:52• hírek • Póti Orsolya

Ellenőrizték a munkálatokat

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség vezetősége Radu Giurca prefektussal látogatást tett a felújítás alatt álló határátkelőknél.

A látogatás fő célja a finanszírozott fejlesztési projektek eredményének felmérése és a Halmi, Nagytarna-i határrendészeti központok állapotának ellenőrzése volt. A Halmi határátkelőnél a rehabilitációra és a modernizációra összpontosítanak, és eddig 90 százalékát teljesítették a tervbe vett újításoknak. A projekt 2010. szeptember 30-án zárul le. Jelenleg a munka az országból kimeneteli irányában zajlik, a bemeneteli részben már befejezték a munkákat és használatban van határátkelő eme része. A Halmi Határátkelőnél zajló munkálatok összértéke meghaladja a 340.000 eurót.

A Nagytarnai határrendészeti központban is a modernizáció és a rehabilitáció a lényeg. A munkálatok itt is szeptember 30-án zárulnak le, és a projekt összértéke 382.959 euró. Eddig a munkálatok 80 százalékát teljesítették, jelenleg a külső és belső tatarozásnál tartanak.

Az ellenőrzésekre és felújításokra legfőképp azért van nagy szükség, mert közeleg a schengeni övezethez való csatlakozás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: