2010-09-10 14:53:49• hírek • Szatmar.ro

Ellenőrizték a megyét

Országos szintű ellenőrzést tartott a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium.

Az ellenőrzések célja többek között a Környezetvédelmi ügynökségek munkájának vizsgálata volt. Békessy Erzsébet, a megyei környezetvédelmi ügynökség ideiglenes igazgatója portálunknak elmondta, legfőként a különböző környezetvédelmi engedélyek megadásának körülményeit vizsgálták, illetve azt, hogy az ügynökség mennyire monitorizálja a hulladék útját és hogyan használják fel az anyagi- és humán forrásokat. A természetvédelmi övezetek védelme szintén felmerült a szeptemberi 6-a és 10-e között zajló vizsgálatnak.

Az ellenőrök a terepellenőrzések során kilátogattak a szamosdobi szeméttelepre. Az igazgatónő elmondása szerint nem voltak megelégedve a telep jelenlegi állapotával és az első cella befejezését sürgették, ugyanakkor a megye szelektív hulladékgyűjtésében is láttak kivetnivalót, hiszen ez nem felel meg az uniós elvárásoknak.

Pozitívumként könyvelték ugyanakkor el a Sárközön kialakított szelektív hulladékgyűjtés infrastruktúráját. A Natur társulathoz tartozó 14 önkormányzat az Európai Unió támogatásából valósította meg az elképzeléseket.

Békessy elmondta, az ellenőrök nyilatkozatai alapján úgy tűnik elégedettek az ügynökség munkájával, azonban a hivatalos adatokat a későbbiekben közlik.

Az igazgató kifejtette azt is, hogy a szeptemberre tervezett elektromos hulladék gyűjtésének kampánya elmarad a Let's Do It Romania elnevezésű megmozdulás miatt.

Amint arról már korábban beszámoltunk, szeptember 25-én egy országos szintű mozgalom részeként igyekeznek többnyire magánszemélyek és civil szervezetek (de nem csak), megtisztítani a környezetet az eldobált hulladéktól. Megyénkben is sor kerül az akcióra, több útvonalon haladnak majd a környezetbarátok. A Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség valamennyi munkatársa családjával is részt fog venni ezen a gyűjtésen. Ők a Szatmárnémeti - Lázári útvonalon szedik össze a mások által eldobált szemetet.


Az első cella megépítését sürgették az ellenőrök
Az első cella megépítését sürgették az ellenőrök



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: