2008-09-24 17:25:17• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrizték a kamionokat

Az elmúlt napok során a Szatmárnémeti és Barlafalu közötti útszakaszon ellenőrizték többek között a Megyei Tanács, a Román Közúti Felügyelőség és a Közúti Rendőrség emberei az arra közlekedő teherszállító járműveket.

Az ellenőrök elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a kamionok rakománya túllépi-e megengedett súlyt.

A kétnapos akció során összesen 45 ezer lej büntetést osztottak ki, a legnagyobb büntetés értéke pedig 6 ezer lej volt. Ezt a büntetést egy olyan kamion vezetője kapta, amelynek a rakománya a megengedettnél 11 tonnával volt több.

Az ellenőrzéssel kapcsolatban Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke elmondta: az utóbbi időben a szállító cégek szokásává vált, hogy teherautóikat a megengedettnél jóval több rakománnyal pakolják meg. Elsősorban az anyagi hasznot tartják fontosnak, azzal nem törődve, hogy egyrészt veszélyeztethetik a közúti forgalom biztonságát, másrészt tönkreteszik az utakat.

Az ellenőrzéseket folytatni fogjuk a megye egész területén. A mostani akciónknak azért választottuk helyszínéül a Szatmárnémeti és Barlafalu közti útszakaszt, mert azt hamarosan modernizálni fogjuk - magyarázta Stef.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: