2010-05-11 18:44:46• hírek • Szatmár.ro

Ellenőriztek a fogyasztóvédők

Ellenőrzött a Fogyasztóvédelmi Hivatal,  többek között tizenkét cipőt forgalmazó vállalkozást  és tizenhárom péksüteményes boltot, illetve cukrászdát.

A Fogyasztóvédelmi Hivatal felügyelői április 6. és 28. között, Szatmár megyében tizenkét cipőket forgalmazó üzletet ellenőriztek. Ezekben összesen 787 pár cipőt vizsgáltak meg, melyek közül 258 pár esetében szabálytalanságot fedeztek fel. Három kereskedőnél nem volt feltüntetve a termék román nyelven való leírása román nyelven, valamint a cipőhöz nem járt karbantartási utasítás. Legtöbb kereskedő termékeiben gyártási hibákat fedeztek fel. A vizsgálatokat követően összesen 10 kereskedő boltjában merült fel hiány, az ellenőrzések során összesen 27000 lej értékben róttak ki büntetést.

Fontos, hogy a fogyasztó néhány szempontot szem előtt tartson lábbeli vásárlás előtt. Próbálja fel mindkét cipőt, vizsgálja meg alaposan a méreteket, a cipő sarkát, a gombokat, csatokat és cipzárakat továbbá ellenőrizze a varrást, illetve a ragasztást- magyarázza Valentin Breban, a Szatmár megyei fiók aligazgatója.

Április utolsó két hetében a péksüteményeket, cukrászsüteményeket és palacsintákat árusító boltokat ellenőrizték. Összesen 13 kereskedőt és eladót, valamint 108,6 kg terméket ellenőriztek a két hét alatt, amelyből 45,6 kg vagy le volt járva, vagy a csomagoláson nem volt feltüntetve a szükséges adat. Az ellenőrzés követően az említett periódusban mind a tizenhárom esetben büntetéseket róttak ki a szabálytalanságok miatt, összesen 55.000 lej értékben.

A múlt hónapban hat panaszos kereste fel a felügyelőket, amelyek nagy részét sikerült orvosolniuk. Az egyik fogyasztó hordozható számítógépét nem a laptophoz illő akkumulátorral vásárolta, ami következtében a gép tönkrement. Kiderült, hogy mindez a kereskedő hibájából történt. Egy másik panaszos lejárt üdítőitalt vásárolt, továbbá egy illetőnek lezárták bankszámláját anélkül, hogy a bank értesítette volna erről.  A következő periódusban a hivatal a strandokat fogja ellenőrizni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: