2010-05-25 15:16:11• hírek • Póti Orsolya

Ellenőriztek

Valentin Breban
Valentin Breban

A Fogyasztóvédelmi Hivatal felügyelői hűtőszekrényeket, fagyasztókat és háztartási elektromos  lámpákat ellenőriztek az utóbbi két hétben.

Május 3. és május 21. között a Fogyasztóvédelmi Hivatal öt gazdasági vállalkozóht kerestek fel, amelyeknél összesen 78 hűtőszekrényt és fagyasztót ellenőriztek 39.950 lej értékben. A felügyelők a termékek energiafogyasztását, energiahatékonyságát, zajszintjét és címkézését ellenőrizték. Az ellenőrzési akció három büntetéssel és három figyelmeztetéssel végződött.

A fent említett periódusban a fogyasztóvédők a háztartási lámpák működését és címkézését is ellenőrizték. Az ellenőrzési folyamat kilenc vállalkozónál zajlott le, melyeknél összesen 2470 lámpát vizsgáltak át, 15.360 lej értékbe.  A kilencből nyolc vállalkozónál találtak, összesen 1137 darab hibás, vagy címkézetlen lámpát. Többek között egy gazdaságos égőket és Horoz márkájú fénycsöveket árusító vállalkozó termékein nem találták meg a termékekre vonatkozó leírások román nyelvű fordítását, valamint nem tüntették fel a termékekre vonatkozó egyéb fontos, kötelező információt sem.

A hónap elejétől a Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz összesen hét panasz érkezett - jelentette be Breban Valentin, a hivatal Szatmár megyei fiókjának aligazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: