2008-09-30 21:41:00• hírek • Csenteri Judit

Ellenőrizni fogják a szennyeződések mértékét

A Környezetvédelmi Minisztérium elindította azt a projektet, amelynek lényege a szennyeződések teljes körű ellenőrzése az egész ország szintjén.

A minisztérium több, mint 54 millió eurót fektet be, a Világbanktól felvett kölcsön alapján, annak érdekében, hogy ellenőrizni tudják a víz és talaj szennyeződésének mértékét.

A projekt, amely a nitrátokkal, foszforokkal, kémiai és szerves anyagokkal való szennyeződések csökkentését tűzte ki célul, gyakorlatilag olyan hidrológiai vízgyűjtő medencékben fog lezajlani, mint a Bánát, a Kőrösök, a Szamos-Tisza, a Szeret, a Prut, az Olt, a Zsil, az Arges-Vidra, a Buzau-Ialomita és a Dobrogea-tengerpart medencéi.

Szennyeződések szempontjából a legsebezhetőbb települések Iasi (30 település), Arges (23), Suceava (18), Neamt (15) és Temes (14) megyékben vannak. Országos szinten a projekt több részben fog lezajlani: az említett megyék településeibe való befektetések révén, intézményi megerősítés és kampányok révén, amelyek lényege a lakosság figyelemfelkeltése lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: