2016-09-06 13:38:42• hírek • Kocsis Zoltán

Ellenkező irányt mutat a szatmári és az országos munkanélküliségi ráta

Ellenkező irányt mutat a munkanélküliségi arány változása Szatmár megyében, illetve országos szinten - derül ki a munkaerő-ügynökség és a statisztikai hivatal legutóbbi adataiból. Érdekesség, hogy a szatmári munkanélküliségi ráta idén augusztusban nagyobb, mint tavaly volt, de kisebb, mint tavalyelőtt.

A megyei munkaerő-ügynökség (AJOFM) legfrisebb adatai szerint augusztus 31-én 3,66% volt a munkanélküliek aránya Szatmár megyében. Ez tíz százalékkal kevesebb, mint volt júliusban. Országosan ezzel szemben 6%-ról 6.1%-ra emelkedett ez az adat.

Érdekes megvizsgálni, miként alakult a munkanélküliek aránya Szatmár megyében az előző évekhez képest. Tavaly ilyenkor 3,59% volt a munkával nem rendelkezők aránya, tehát 0,07%-kal kevesebb. Két évvel ezelőtt viszont 3,95%-ról számolt be az ügynökség, 29 százalékponttal többről, mint idén.

Szatmár megyében jelenleg 5718 a regisztrált munkanélküli, közülük pedig 2331 a nő. Állami támogatást viszont csak 487-en kapnak.

Érdekes és elgondolkodtató, hogy 5247-en elemi, általános vagy szakiskolai végzettséggel, 361-en középiskolai vagy posztliceális végzettséggel rendelkeznek, míg felsőfokú végzettséggel „csak" 110-en nem találtak munkahelyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: