2014-09-18 03:41:44• hírek • Kocsis Zoltán

Ellenállhatatlan Roma és Porto, otthon botlott a Chelsea

Akárcsak a keddi nyitónapon, szerdára is maradt német-angol párharc - mi több, egy angol-német is! Az első napon a Borussia Dortmund magabiztosan győzte le az Arsenalt, szerdán viszont a Bayern Münchennek jobban meggyűlt a baja a Manchester Cityvel. Szerdán megszületett az első gól nélküli döntetlen is, míg a Roma és a Porto valósággal kiütötte ellenfelét.

Az est rangadóját Münchenben rendezték, ahol a Bayern és a Manchester City egy év után ismét összefutottak. Akkor a bajorok simán nyertek 3-1-re, most viszont alaposan megizzadtak a győzelemért. Fölényben játszottak ugyan és a helyzeteik is megvoltak, de az angolok előtt is adódtak lehetőségek. Végül a 90. percben, a vendégvédelem bizonytalankodásai után Boateng bombázta el keresztbe a labdát, amely a hosszú sarokban kötött ki.

Nem kellett ilyen izgalmakat kiállniuk a csoport másik meccsén a Roma szurkolóinak, hisz Iturbe a 6., Gervinho a 10., Maicon a 20., majd ismét Gervinho a 31. percben darabjaira szedte a CSZKA Moszkvát. Az olaszok az 50. percben még egy öngóllal tovább növelték előnyüket, aztán viszont már nem erőltették a mészárlást - a végén Musa meg is szerezte az oroszok becsületgólját.

Ez - azaz a becsületgól - sem jött össze a Debrecent is elbúcsúztató BATE Boriszovnak, amely Portóban szaladt bele a késbe. A hazaiak Brahimi mesterhármasával és Martinez, Adrian valamint Aboubakar góljaival meg sem álltak hatig. A csoport rangadóján, az Athletic Bilbao - Sahtar Donyeck meccsen nem született gól. Érdekesség, hogy a baszk csapat 16 év után lépett ismét pályára a Bajnokok Ligájában.

Szintén hosszú kihagyás, 15 év után jutott be az elitkategória csoportkörébe a Maribor, amely meglehetősen jól tartotta magát a hat évnyi szünet után visszatérő Sporting ellen. A lisszaboniak aztán a 80. percben Nani révén vezetést szereztek, mégsem örülhetek győzelemnek: a 90 percben Luca Zahovic kiegyenlített. Akinek ismerős a neve, annak eláruljuk: ő nem más, mint a szlovén legenda, Zlatko Zahovic 19 éves fia.
A G csoport rangadóján a kissé tartalékosan kiálló Chelsea Fabregas révén még negyed órát sem várt a vezetés megszerzésére a Schalke ellen. A gólzápor azonban elmaradt, mi több, a hazai győzelem is, mivel a második félidő közepén Huntelaar kiegyenlített.

Az F csoportban is sokan arra számítottak, a Barcelona nagyarányú győzelmet arat majd az APOEL Nicosia ellen - nos, a ciprusiak remekül tartották magukat és a katalánok rengeteg helyzete ellenére csak egy gólt kaptak. Azt Piqué szerezte egy szabadrúgás után fejjel.

A csoport rangadóján az Ajax védelme gyorsan, negyed óra után összeügyetlenkedett egy gólt a Paris St.Germainnek, majd a franciák egy sor helyzetet alakítottak ki. A végén mégis örülhettek, hogy nem kaptak ki, mivel Schöne nevéhez illő (a dán játékos neve németül szépet jelent) pazar szabadrúgásgólja után az Ajax akár a győzelmet is megszerezhette volna.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló: 
E csoport:
AS Roma
-CSZKA Moszkva 5-1
gólok: Iturbe (6.), Gervinho (10., 31.), Maicon (20.), Ignasevics (50., öngól) illetve Musa (82.)
Bayern München -Manchester City1-0
gól: Boateng (90.)

F csoport:
FC Barcelona -APOEL 1-0
gól: Piqué (28.)
Ajax Amsterdam  - Paris Saint-Germain 1-1
gólok: Schöne (74.) illetve Cavani (14.)

G csoport:
Chelsea -FC Schalke 04 1-1
gólok: Fabregas (11.) illetve Huntelaar (62.)
NK Maribor -Sporting Lisboa 1-1
gólok: Zahovic (80.) illetve Nani (80.)

H csoport: 
FC Porto
-BATE Borisov 6-0
gólok: Brahimi (5., 31. 57.), Martinez (36.), Adrian (61.), Aboubakar (75.)
Athletic Bilbao -Sahtar Donyeck 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: