2012-12-07 11:02:46• hírek • Szatmár.ro

Elköszönt Kulcsár Erzsébet

Kulcsár Erzsébet vetési református lelkipásztornőtől búcsúztak kollegái és kórustársai, de nyugdíjba vonulása után továbbra is várják bölcs tanácsait.

A Szatmári Református Egyházmegye adminisztrációs gyűlésén - miután a novemberi lelkészértekezleti gyűlésen szolgálattal is búcsúzott - a lelkipásztorok és az egyházmegye kórusának tagjai is ott voltak, hogy szeretetüket mutassák ki Kulcsár Erzsébet nyugdíjba vonuló lelkipásztornőnek. Mészáros Mihály szamosdobi lelkipásztor igei szolgálata után a kórus többek között az ünnepelt életigéjét is elénekelte: „Haggyad az Úrra a te utadat!" (Zsolt 37) Ez az Ige vezérelte az élet göröngyös útjain eddig is, és ez kell, hogy bátorítsa továbbra is. Kovács Sándor esperes meghitten és érzékenyen köszöntötte kolléganőjét és gyerekkorától fogva jó barátját.

Máthé Róbert lelkészértekezleti elnök és Nagy Erika missziói előadó a lelkipásztorok nevében búcsúzott, de elmondták, hogy a búcsú nem elválást jelent, mert a lelkészi közösségben mindig otthonra lelhet, és bármikor tisztelettel és szeretettel számítanak bölcs és helyes meglátásaira.

Kulcsár Erzsébet 1953-ban született Székelyudvarhelyen, szülei negyedik gyermeke ként. Lelkipásztor édesapja, Németi Rudolf a gyermekek taníttatását figyelembe véve költözött a családdal együtt Nagyváradra, azt az áldozatot is meghozva, hogy egy ideig „csak" kántori szolgálatot végzett a zenében és énekben is nagyon tehetséges lelkipásztor. Később Szilágyzoványba került a család, ahonnan a fiatal leány a kolozsvári teológiára felvételizett, amit 1973 és 1977 között sikeresen el is végzett.

Egy kicsiny faluban kezdte szolgálatát, Kügypusztán, majd férjével Istvánnal együtt a nagybányai egyházmegyébe került, ahol előbb Fernezelyen, majd Sülelmeden szolgált 1991-ig, ahol tragikus körülmények között elvesztette férjét, így egyedül (Az Úr Isten segítségével) kellett felnevelnie két lányát. 91-től szolgált Vetésen, ahonnan ebben a hónapban nyugdíjba vonul. Búcsúzás képen szolgatársainak elmondta, hogy habár nem volt irigylésre méltó élete, de mindenkoron hittel a szívében énekelte, vallotta és vallani is fogja: „Az Úr csodásan működik!".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: