2011-06-01 15:08:58• hírek • Szatmár.ro

Elköltözött a sürgősségi

Elköltözött a Szatmár Megyei Kórházhoz tartozó sürgősségi - igaz, csupán az épületen belül. A kellemetlenségek augusztusban az új sürgősségi átadásával érnek véget.

Június elsejétől új helyre költözött a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi. Augusztusig az épületen belül, ám a kórház poliklinikájának egy részében látják el a betegeket.
Erre azért volt szükség, mert az új, épülőben lévő sürgősségi rész mondhatni egybeolvad a régivel, a munkálatok ideje alatt pedig itt lehetetlen volt a betegellátás, de a nagy füst és a zajok is megnehezítették volna mind a betegek, mind az orvosok dolgát.

„A munkálatokat egyszerre kell végezni  és befejezni a régi és az új részlegben, de ez idő alatt nem állhat le a kórház egyik legfontosabb - mondhatni kulcsfontosságú - osztályán a munka." - tájékoztatott sajtótájékoztató keretében Marc Adrian, a kórház igazgatója, dr. Cristian Rusu orvosigazgató, Gabriela Opris, ellátási igazgató és a sürgősségi főorvosa, dr. Moldovan Adriana.

Természetesen a változást, az új helyeket, termeket táblák jelzik, ezeket pedig ki is függesztették a tévedések elkerülése végett. Ez persze egy átmeneti időszak, remélhetően augusztus középére már új helyen, modern körülmények között fogadhatja és láthatja el a pácienseket a sürgősségi.

Addig azonban, mivel jóval kisebb területen fejtik ki a tevékenységüket a sürgősségisek, arra kérnek minden lakost, hogy csak azok vegyék igénybe a szolgáltatást, akik esetei valóban sürgősek, és megoldhatatlanok a háziorvosi rendelésen.


A kórház épületén belül költözött a sürgősségi
A kórház épületén belül költözött a sürgősségi


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: