2009-03-19 10:06:45• hírek • Parajdi Andrea

Komoly büntetésekre lehet számítani

Már szervezi Szatmárnémeti Önkormányzata az idei tavaszi nagytakarítást. A lakosságnak ebben az évben is lesz rá lehetősége, hogy bérmentve szabadulhasson meg növényi hulladékaitól.

A Szatmárnémeti Önkormányzat általában a tavasz érkezésével egy időben már meghirdeti a nagytakarítási akciót, hiszen ilyenkor a magánházak lakói már hozzálátnak a kertek rendbetételéhez.

„Az utca nem szemétlerakó-hely, mindenki tartsa az udvarán a kerti hulladékait" -mondja Ilyés Gyula polgármester, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabálysértők 600 és 1800 lej közötti büntetés kifizetésére kényszerülnek, amennyiben közterületen tárolják a hulladékaikat. -Az sajnos nagyon sokba kerülne, ha meghatározott időközönként járnánk az utcákat, és gyűjtenénk az ilyen típusú szemetet, ezért ezt a problémát úgy oldjuk meg, hogy minden évben biztosítunk a lakosságnak két hetet arra, hogy bérmentve megszabadulhasson hulladékaitól - tájékoztat a polgármester.

Az összegyűlt növényi maradványokat március 30 és április 11, valamint április 21 és április 30 között szedi össze a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat.

A tavaszi nagytakarításig tilos a kerti hulladékot az utcára kihelyezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: