2010-12-14 17:47:38• hírek • Póti Orsolya

Elkezdték kiosztani a cukrot és a tejport

Szatmárnémetiben hétfőtől kezdték el kiosztani az európai uniós segélycsomagokhoz tartozó egy kilogramm cukrot és egy kilogramm tejport. A SPAS munkatársai több mint 8.000 személyt várnak.

Az Európai Unió által kibocsájtott idei szociális segélycsomag 14 kilogramm lisztből, 7 kilogramm málélisztből, 9 csomag makaróniból és 13 csomag kekszből, egy kilogramm cukor és egy kilogramm tejpor állt. Az erre jogosultak október végéig igényelhették ezeket, azonban a cukorra és a tejporra több mint három hónapot várniuk kellett.

A támogatásra a munkanélküli segélyen lévők, a súlyos fogyatékossággal élők, valamint a 400 lejnél kisebb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok jogosultak. A Szatmárnémeti Szociális  Gondozói Hivatal december 13-tól várja mindazokat, akik igénylik a csomagot, valamint azokat is, akik még nem vették át a makaróniból, lisztből, málélisztből és kekszből álló csomagot.

A csomagokat január 14-ig lehet átvenni, munkanapokon 9 és 14 óra között, a Rachel kereskedelmi egységeinek szomszédságában, az Aurel Vlaicu 72. szám alatt. A segélyosztás ideje alatt a Transurban óránként indít járatokat a városközpontból, a Cuza Voda utcától. A járat nem ingyenes, az igénylőknek jegyet kell váltaniuk.

A szociális osztály munkatársai elsősorban arra kérik az igénylőket, hogy gondoskodjanak a nehéz csomagok elszállításáról. A hosszú sorok kialakulásának elkerülése végett pedig jónak látnák, ha a további négyezer jogosult nem hagyná az utolsó pillanatra a csomagok kiváltását.


Az európai uniós segély csomag egy részét október végéig kiosztották
Az európai uniós segély csomag egy részét október végéig kiosztották


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: