2020-03-04 13:03:15• hírek • Refszatmár.eu

Elkezdte szolgálatát az új szamosdobi lelkész

Dohi Arnold lelkipásztor elkezdte szolgálatát Szamosdobon és Csengerbagoson – tájékoztatta lapunkat Tasi Norbert presbiter.

Vasárnap délelőtt 11 órától az alábbi Ige alapján hangzott a prédikáció: „Néhány nappal később ismét bement Kapernaumba, és meghallották, hogy otthon van. Hamarosan olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem fértek el. Ő pedig hirdette nekik az igét. Egy bénával akartak hozzá menni, akit négyen emeltek. De mivel a sokaság miatt nem juthattak a közelébe, megbontották a ház fedelét, ahol ő volt, és rést vágva leeresztették a nyoszolyát, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva hitüket, azt mondta a bénának: Fiam, megbocsáttattak a bűneid. Néhány ott ülő írástudó így okoskodott magában: Hogyan mondhat ez ilyeneket? Hiszen ez istenkáromlás! Ki bocsáthatja meg a bűnöket, hacsak nem egyedül Isten? Jézus azonnal felismerte lelkében, hogy azok magukban így okoskodnak, és azt mondta nekik: Miért tanakodtok így magatokban? Mi könnyebb, azt mondani a bénának: megbocsáttattak a bűneid, vagy azt mondani: kelj fel, vedd fel a nyoszolyádat, és járj? De hogy megtudjátok, hogy az Emberfiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani – azt mondta a bénának –: mondom neked, kelj föl, vedd fel a nyoszolyádat, és menj haza! Az pedig azonnal fölkelt, fölvette nyoszolyáját, és mindenki szeme láttára kiment, úgyhogy mindnyájan elcsodálkoztak, és dicsőítették Istent ezt mondva: Még sohasem láttunk ilyet!” (Mk 2,1-12)

A gyülekezet szeretettel fogadta új lelkészét. Folyamatban van a parókia felújítása is. A kicsi gyülekezet erejét néhol meghaladó munkálatok ezek, éppen ezért szeretettel várják a külső adományokat is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: