2020-02-04 13:20:11• hírek • MTI

Elkezdte gyártásának leállítását a koronavírus miatt a Hyundai

A Hyundai dél-koreai autógyártó kedden elkezdte belföldi járműgyártásának teljes leállítását ideiglenes jelleggel, mert a koronavírus miatt komoly fennakadások vannak a kínai alkatrészszállításban. A japán Nissan pedig úgy döntött, hogy elhalasztja kínai gyárainak újraindítását.

A Hyundai Motor kedden számolt be arról, hogy péntekig fokozatosan beszünteti járműgyártását Dél-Koreában, mert megszakadt az alkatrészellátási lánc, számos kínai beszállító ugyanis leállította a termelést. A Hyundai addig nem indítja be belföldi járműgyártását, amíg nem talál új beszállítókat, lehetőleg Dél-Koreában. Dél-Korea tavaly 1,56 milliárd dollár értékben importált autóalkatrészeket Kínából a 2018. évi 1,47 milliárd dollár után.


Ugyancsak kedden jelentette be a Nissan, hogy elhalasztja négy kínai gyárának újraindítását. A holdújév ünnepnapjai alatt állt a Nissan-gyárak termelése, és a tervek szerint február 4-én kellett volna újraindulniuk. A cég kedden azt közölte, hogy három gyárában a termelés újraindítását február 10. utánra, negyedik gyárában még későbbre, 14. utánra tervezik.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: