2019-11-21 09:27:19• hírek • Erdélysport.hu

Elkezdte a munkát Erdély első ökölvívó olimpiai központja

A központban az edzés mellett természetesen a tanulást is biztosítják a fiataloknak.

Megkezdődött a munka Erdély első ökölvívó olimpiai központjában – Szatmárnémetiben. A központban egyelőre tíz tehetséges fiatal készül.
 

A román sport leggyengébb eredményeit érte el a legutóbbi olimpián, Rio de Janeiróban. Természetesen nem képezhetett kivételt ez alól az ökölvívás sem. Beszédes adat, hogy amíg 2000-ben Sydney-ben még tíz ökölvívó képviselte a román színeket, addig 16 évvel később csak egy! Ezt a szomorú trendet visszafordítandó a Román Ökölvívó Szövetség újabb olimpiai központot hozott létre. Az elsőt Erdélyben.
 

Szatmárnémetiben első lépésként 10 fiatal sportoló készül majd. Az edzéseket a helyiek által Vointaként ismert teremben tartják, a rehabilitációt pedig a Select uszodában. Az ifjúsági és sportminisztérium a tulajdonában lévő ifjúsági táborban biztosítja a szállást a fiatalok számára, akiknek természetesen az iskolai oktatást is garantálják.
 

A központ vezetője a szatmárnémeti Florin Mulcutan lesz, az ökölvívók munkáját két edző, egy orvos és egy kinetoterapeuta segíti.
 

„Hatalmas felelősség ez számunkra, szatmáriak számára. A célunk nem lehet más, mint hogy 4-5 éven belül olyan bokszolók hagyják el a központot, akik az olimpián is képviselik Romániát. Szatmárnémetiben edzenek majd az ország legjobb ökölvívói”, nyilatkozta Mulcutan.



További erdélyi sporthírekért keresse az Erdélysport.hu oldalát!
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: