2016-11-15 13:52:31• hírek • Kocsis Zoltán

Elkezdődtek a szatmári matematikai napok

Hétfőn elkezdődtek és szombatig tartanak a szatmári matematikai napok, amelyet immár ötödik alkalommal szerveznek meg. Az egy hetes programban szerepelnek képzések, versenyek és díjazások is.

A szervező tanfelügyelőség közleménye szerint hétfő és péntek között módszertani tevékenységek zajlanak majd a pedagógiai körökben. A matematikai napok ünnepélyes része péntek délután lesz, amikor jutalmazzák majd azokat a diákokat, akik az év során jól szerepeltek az olimpiászon, illetve a rangos matematikai tantárgyversenyeken.

A szombat végezetül a versenyeké lesz. A szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum ad otthont a „Matematika - a klasszikus és a modern között" elnevezésű versenynek. „A matematika és a környezet" nevet viselő, több tantárgyat felölelő versenyt az ötödikes és hatodikos diákok számára írták ki és négy helyszínen rendezik meg: a szatmárnémeti Grigore Moisil Általános Iskolában, a Tasnádi Általános Iskolában, valamint a nagykárolyi és avasfelsőfalui 3-ás Számú Általános Iskolákban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: