2019-07-03 21:44:37• hírek • Nagy Tímea

Elkezdődött az utolsó írásbeli érettségi vizsga. Mikor lesznek eredmények?

Országosan több mint százezer fiatal ragadott tollat nap mint nap reggel 9 órától. A megmérettetésnek azonban koránt sincs vége, még van egy írásbeli: a választott tantárgy.

Megyénkben 1901 tanuló iratkozott be érettségi vizsgára. Ebből a szerdai napon összesen 1873-an jelentek meg az oktatási intézményekben. Ezen a napon a szaknak megfelelő tárgy következett a próbatételek között. Matematikából 1219-en, történelemből 654-en töltötték meg a lapokat.

 

Kedden volt a magyar nyelv és irodalom felmérő. A 390 regisztráltból egy ember hiányzott csak. Ezzel egy időben zajlott a német nyelv és irodalom tudáspróba, melyre a 43 jelentkezőből mindenki elment.

 

A hétfői napon a román nyelv és irodalom felmérő eléggé jól sikerült a tizenkettedikesek számára. A magyar tagozatosok magabiztosan nyilatkoztak a beadott oldalakat illetően. Ezen a napon összesen 1862 ifjú ült a padokban, a tanfelügyelőségnek pedig 20 hiányzót jelentettek az iskolák.

 

Az első három nap folyamán nem történt semmilyen csínytevés, senki nem vétett az érettségi vizsga rendje ellen. Az írásbeli most is nagyon szigorú körülmények között zajlik, kamerákkal figyelik a dolgozatírókat, akiknél természetesen semmiféle segédanyag, sőt, még mobiltelefon sem lehet. A vizsgán észlelt rendellenességeket egy ingyenes telefonszámon, a 0800801100-es számon lehet bejelenteni.

 

Az eredményeket július 8-án délig teszik közzé, melyekre az óvást délután 16 óráig várják. Végleges eredményeket július 13-án kapnak a vizsgázók, melyeket az oktatási minisztérium a bacalaureat.edu.ro oldalon teszi közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: