2010-08-06 09:20:25• hírek • MTV

Elkezdődött az úszó Eb

A Magyar Televízió az augusztus 4-én elrajtolt úszó Eb-t csúcsminőségben  közvetíti. A tévések kedden technikai főpróbát tartottak: negyven kamerával rögzítik az eseményeket, több mint húsz kilométer kábelt húztak ki, és egy ötventonnás aggregátor áll készenlétben áramszünet esetére.

Szerdán 10 órakor a szinkronúszás selejtezőivel elkezdődött minden idők legnagyobb úszó Eb-je. Kétszáz magyar tévés dolgozik azon, hogy a kontinensbajnokságot a magyarországi és európai tévénézők kifogástalan minőségben élvezhessék. Szükség is van az összehangolt munkára: 36 kamera Budapestről, négy Balatonfüredről közvetíti majd az úszó Eb eseményeit, a képeket húsz ország veszi át a Magyar Televíziótól. Több speciális kameramozgató eszközt is bérelt az MTV: víz alatti felvételeket készítő kamerák mellett ezen a versenyen is élvezhetik a nézők a medence felett lebegő pókkamera, a SpyderCam képeit. Az úszó Eb-t HD minőségben közvetíti a Magyar Televízió, az m2 adja a selejtezőket, az egyes versenyszámok döntői, illetve valamennyi úszó futam az m1-en látható. A www.telesport.hu oldalon a 107 óra online közvetítés mellett az összes verseny újranézhető.

A négy évvel ezelőtti tapasztalatokból nagyon sokat fel tudtunk használni az idén - hangsúlyozza Schulek Csaba, a Sport Főszerkesztőség vezetője. 2006-ban a világ legjobb tévés úszóközvetítésének minősítették a munkánkat, azon dolgozunk, hogy tartani tudjuk ezt a szintet, még akkor is, ha a köztelevízió anyagi helyzete miatt sok kényszermegoldást kellett kidolgoznunk. Jó az MTV csapata, remélem, most is elégedettek lesznek a hazai és európai nézők százmilliói.

A tévés közvetítéshez felhasznált kábelek hossza jócskán meghaladja a húsz kilométert, vagyis négyszer körbe lehetne keríteni a Margitszigetet. A Magyar Televízió nemcsak a saját munkaállomásait alakította ki: a legnagyobb külföldi tévétársaságok, köztük az olasz RAI, a német ARD és ZDF, és a brit BBC stábok konténerirodáit és stúdióit is a magyar szakemberek építették fel. Az Európa-bajnokságra komplett stábokat küldtek a nagy európai közmédiumok: hatvan kommentátor dolgozik majd a versenyek alatt, és az MTV-s képek kiegészítésére több tucat saját kamerával veszik majd hazai versenyzőiket.

Ehhez persze még hozzáadódik az a három HD-kiskamera is, amelyet a Margitszigeten dolgozó kommentátorok használnak majd az Eb kulisszatitkainak bemutatására. Petrovics-Mérei Andrea, Somos Zoltán és Szántó Dávid rövid, szubjektív videóit a www.facebook.com/telesport oldalon osztják meg a nézőkkel, de feltöltik a www.youtube.com/2010focivb felületre is. A foci-vb alatt a dél-afrikai kommentátorok videónaplóját több mint egymillióan látták a különböző online felületeken.

Az Európa-bajnokság a szinkronúszás selejtezőivel kezdődött augusztus 4-én, szerdán 10 órakor a margitszigeti versenyuszodában, a műúszást Petrovics-Mérei Andrea kommentálja. Maurer Ferenc a balatonfüredi hosszútávúszás eseményeiről a nap végi összefoglalókban számol be, Zelinka Ildikó és Mezei Dániel a műugrás versenyszámairól tudósít, Szántó Dávid pedig a jövő héten induló úszás kommentátora lesz. A margitszigeti MTV-stúdióból Somogyi Dia, Gundel Takács Gábor és Somos Zoltán jelentkezik be műsorvezetőként.


Csúcsminőségben közvetítik az idei úszó Eb-tCsúcsminőségben közvetítik az idei úszó Eb-t


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: