2020-07-20 17:14:00• hírek • Szatmár.ro

Elkezdődött az urológiai osztály teljes körű felújítása

"Tizennégy év után hétfőn elkezdődött a Szatmár Megyei Sürgőségi Kórház urológia osztályának teljes körű felújítása. A modernizálási munkálatok összértéke közel 1,5 millió lej" - osztotta meg a hírt Facebook-oldalán a Szatmár Megyei Tanács.

Az urológia szakmai szempontból a megyei kórház egyik vezető osztálya, hiszen országos szinten is egyedülálló, illetve ritkaság számba menő műtéteket hajtanak végre és kiváló szakorvosokkal dolgoznak, akik rég megérdemelték azt, hogy 21.századi körülmények között tudják ellátni orvosi feladataikat. Dr. Cristian Rusu osztályvezető főorvos és dr. Bogdan Feciche szakorvos elmondták: a szatmári urológián a felújítás ideje alatt a pácienseket más osztályokra csoportosítják át. A teljes körű modernizálás pedig a fertőzésveszély csökkenését is jelenti az osztályon.


Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta: a modernizálást végző kivitelezőtől ígéretet kapott arra, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elvégzik a munkálatokat és várhatóan már szeptember végén újra birtokba vehetik a páciensek és az egészségügyi személyzet a modernizált szakosztályt. „Az urológia modernizálása csak egy azon beruházások közül, melyeket a következő időszakban fog végrehajtani a Szatmár Megyei Tanács. Köszönöm az egészségügyi személyzet áldozatos munkáját, akik mindent megtesznek azért, hogy a páciensek a lehető legkevesebbet észleljék ezen munkálatokból.”



Pataki Csaba hozzátette: a modernizálás nem csak az épület felújítását jelenti, hanem a felszerelések korszerűsítését is. Az urológia jelenleg is performáns diagnosztikai eszközökkel van felszerelve, például háromdimenziós ultrahang segíti az orvosokat a laporoszkópiás beavatkozásokban. Ugyanakkor már meglévő, de jelenleg használaton kívüli felszerelések engedélyeztetése is zajlik, továbbá tervben van az úgynevezett telemedicina rendszer kibővítése is.


A Szatmár Megyei Sürgőségi Kórház urológia osztálya jelenleg 30 kórházi ággyal működik, havi szinten a beutalt páciensek száma meghaladja a 160-at, a tavalyi év folyamán pedig közel 2000 beutalt beteget láttak el az osztályon - derül ki a bejegyzésből.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: