2016-07-01 15:20:12• hírek • Kocsis Zoltán

Elkezdődött az új rendőrök képzése

Pénteken a Szatmár Megyei Rendőrség székhelyén megkezdődött a „külsős" rendőrök képzése. Amint arról korábban beszámoltunk, a Román Rendőrség országszerte összesen 1854 állást hirdetett meg olyan személyek számára, akik a rendszeren kívülről érkezve rendőrként dolgoznának tovább.

Szatmár megyében óriási lelkesedést váltott ki a lehetőség, csak az első két nap alatt 221-en jelentkeztek a 48 helyre. Nekik három lépésből álló versenyvizsgán kellett részt venniük. Elsőként a fizikai felmérésen. Amennyiben ezt nem teljesítették, akkor véget is ért számukra a kaland. Ha viszont ezt sikerrel vették, akkor következett az írásbeli vizsga, ami egy három órás, 60 kérdésből álló feleletválasztós teszt volt. Az utolsó lépés pedig az interjú volt.

Ahhoz, hogy idáig egyáltalán eljussanak, 14 feltételnek kellett megfelelniük. A kritériumok között szerepelt többek között, hogy a jelentkezőnek román állampolgárnak kell lennie és rendelkeznie kell romániai tartózkodási hellyel. Az illetőnek bizonyítania kellett fizikai és pszichikai alkalmasságát, rendelkeznie kellett érettségivel, B kategóriás jogosítvánnyal. Fontos, hogy ne legyenek büntetőjogi előzményei, ismernie kell a román nyelvet, nem lehet tagja egyetlen politikai pártnak sem, esetleges tetoválásai pedig nem látszhatnak ki még a nyári öltözet alól sem. A férfiaknak legalább 165, a nőknek legalább 160 centiméter magasaknak kellett lenniük.

Pénteken az ezek alapján kiválasztott 48 személy kezdte meg egy hetes képzését. Bemelegítésként a szakmai deontológiáról (kötelességtanról), a korrupció elleni harcról és a szakmai etikáról esett szó, áll a rendőrség tájékoztatásában. Amenlyből az is kiderül, hogy július 25-október 21. között további képzések várnak a leendő rendőrökre, akik kizárólag falusi őrsökön teljesítenek majd szolgálatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: