2013-09-10 15:56:44• hírek • (x)

Elkezdődött az őszi felvételi a Partiumi Keresztény Egyetemen

Az őszi felvételi időszakban szeptember 9. és 18. között várják az alapszakokon fennmaradt helyekre jelentkező diákokat a Partiumi Keresztény Egyetemen. A mesterképzésekre szeptember 9. és 20. között lehet beiratkozni.

Akárcsak nyáron, az őszi felvételi során is a mesterképzések, és egyes alapképzések esetében (angol, szociológia, szociális munka, képzőművészet és zene) a jelentkezőknek felvételi vizsgán kell részt venniük, a legtöbb alapszakra azonban nincs felvételi.

Az alapképzések esetében a felvételi vizsgákra szeptember 19-21. között kerül sor, míg a mesterképzéseknél szeptember 21-én vizsgáznak majd a beiratkozók.

Filozófia szakon még 8 tandíjmentes és 15 tandíjas helyre lehet jelentkezni, a Szociális munka és Szociológia szakok esetében 12-12 tandíjmentes, valamint 18 illetve 19 tandíjas hely maradt szabadon a nyári felvételi után.

Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakon már csupán 2 tandíjas helyre lehet iratkozni.

A nyelv és irodalom szakok esetében Német nyelv és irodalom szakon még 2 tandíjmentes, és 24 tandíjköteles hely szabad. Magyar nyelv és irodalom, és az ezzel párosított Angol nyelv és irodalom, valamint Román nyelv és irodalom szakon még 6 ingyenes és 28 tandíjas helyre várják az iratkozókat, míg az Angol nyelv és irodalom és a szakpárként választható Román nyelv és irodalom vagy Német nyelv és irodalom szakon ingyenes hely már nincs, viszont 19 tandíjas hely még szabad. Fontos tudnivaló, hogy a már említett szakpárosítások helyeinek száma megosztott, viszont szakpárt választani nem kötelező, az angol, német és magyar szakok önállóan is elvégezhetőek.

A Közgazdaságtudományi Karon is maradtak még helyek: Menedzsment szakon még 12 ingyenes és 45 tandíjas helyre lehet jelentkezni, Turisztikán és Bank és Pénzügyeken viszont már csak 1-1 tandíjmentes hely maradt szabadon. Az előbbi szak esetében 44, míg az utóbbi esetében 24 tandíjas hely is elérhető.

PKE - várják a leendő egyetemistákat

Zenepedagógián 6 tandíjmentes és 15 tandíjas, míg Képzőművészeten 3 ingyenes és 12 tandíjas helyre lehet felvételizni.

A mesterképzések esetében is maradtak még szabad helyek: a Kortárs politikai filozófiák képzés még 27 tandíjas helyre várja a jelentkezőket, míg a Filozófia és művészet a nyilvános térben 3 tandíjmentes és 23 tandíjas helyet kínál.

A Többnyelvűség és multikulturalitás mesterszakon még 13, míg az Európai szociálpolitikák esetében 14 hely szabad, melyek mindkét esetben tandíjkötelesek.

A Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje mesterképzés szintén csak tandíjas helyeket kínál, szám szerint 12-őt, míg a Vallástudományok mesterképzésben még 2 ingyenes és 23 tandíjas hely szabad. A Művészeti Kar keretein belül működő Vizuális Kommunikáció mesterszakon 19 tandíjas hely szabad, míg a Zeneművészet az audiovizuális kultúrában mesterképzésben még 5 tandíjmentes és 21 tandíjas helyre lehet felvételizni.

A beiratkozókat naponta 9-15 óra között várják, szombaton, szeptember 14-én pedig 9-13 között. További információk a www.partium.ro weboldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: