2012-06-08 15:57:03• hírek • Póti Orsolya

Hétfőn elkezdődik az érettségi

A diákok június 11-én, hétfőn kezdik az idei érettségi vizsgát a román nyelv és irodalmi szóbeli vizsgákkal, amelyek három nap alatt zajlanak le.

A román szóbeli vizsgát követően június 13-15 között anyanyelvből szóbelizhetnek az érettségizők, majd pedig június 18-22 között informatikai vizsgán kell részt venniük. Ez utóbbi a tavalyi évtől lett kötelező. Ha a tanulók túl lesznek ezen a három vizsgán két napig lazíthatnak, ugyanis idegennyelvből június 25-27 között kell vizsgázniuk.

A júliusi hónap elején, július 2-6. között az írásbelik következnek, ekkor a diákoknak négy tantárgyból - román nyelv és irodalomból, magyar nyelv és irodalomból, a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból és a profilnak megfelelő választott tantárgyból - kell jeleskedniük.

A román írásbeli időpontja július 2-a, a magyar írásbelié július 3-a, a kötelenző tantárgyból július 4-én vizsgáznak a diákok, míg a választott tantárgy írásbelivizsga időpontja július 6-a. 

Az eredményeket július 8-án függesztik ki, ezt követően, július 9-én lehet óvásokat leadni. A végleges eredmények a kontesztálások után, július 13-án lesznek kihirdetve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: