2013-06-10 18:23:59• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött az érettségi

Június 10-én a román nyelv és irodalmi szóbeli vizsgákkal vette kezdetét az érettségi, amelyre összesen 2862 diák iratkozott be Szatmár megyéből.

Huszonhat Szatmár megyei tanintézményben kezdődött meg az érettségi vizsga június 10-én, hétfő délben a román nyelv és irodalmi szóbeli vizsgákkal, amelyre összesen 2403-an iratkoztak be. A beiratkozók közül eddig 1355-en vannak túl a vizsgán, 875-en kedden, 173-an pedig szerdán fognak vizsgázni.

A román szóbeli vizsga után június 12. és 14. között anyanyelvből szóbelizhetnek az érettségizők, majd pedig június 17-e és 21-e között informatikai vizsgán kell részt venniük. Ez utóbbi 2011-től vált kötelezővé.

Június 25. és 28. között kerülnek megrendezésre az idegen nyelv szóbeli vizsgák, július elseje és 5-e között pedig a diákoknak négy tantárgyból - román nyelv és irodalomból, magyar nyelv és irodalomból, a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból és a profilnak megfelelő választott tantárgyból - kell jeleskedniük. A román írásbeli időpontja július elseje, a magyar írásbelié július 2-a, a kötelező tantárgyból július 3-én vizsgáznak a diákok, míg a választott tantárgy írásbeli vizsga időpontja július 5-e.

Az írásbeli próbák ideje alatt tíz Szatmár megyei tanintézmény működik majd vizsgaközpontként, három tanintézmény pedig javítóközpontként.

Az eredményeket július 8-án, hétfőn 12 órától függesztik ki, és ugyanazon a napon lehet óvásokat leadni 12.00-16.00 óra között. A végleges eredmények az újraellenőrzések után, július 12-én lesznek kihirdetve.

A próbák során idén is szigorú szabályoknak kell eleget tenniük a diákoknak és vizsgáztatóiknak. A vizsgatermeket kamerákkal szerelték fel, és a vizsgázónak tilos minden olyan tárgyat magánál tartania, amely segítené a vizsgatétel megoldásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: