2017-06-09 15:40:11• hírek • Kocsis Zoltán

Elkezdődött az aszfaltozás, várhatóan egy hetet vesz igénybe a munka

Pénteken elkezdték végre az aszfaltozást az Independentei úton: az első szakasznak a nap végéig el kell készülnie. A teljes út, valamint a Jubileului utca korszerűsítése néhány napot vehet igénybe.

Amint arról beszámoltunk, május 17-én fogtak hozzá a 17-es lakónegyed főútjának is nevezhető Independentei út, valamint a Jubileului utca korszerűsítési munkálataihoz. Pontosabban, a munkagépek ekkor kezdték el felmarni az aszfalt- és betonréteget, mert a szegélyköveket már korábban kicserélték.

„Annyi a gödör az utakon, hogy hagyni kéne, előbb-utóbb csak egyenesre kopna” - szólt egykor az ismert humorista, Maksa Zoltán poénja. A 17-es negyedben lakók pedig gyakran érezhették azt az elmúlt három hétben, hogy az Independentei és a Jubileului utcán pontosan ez történik.

Nos, mindez véget ért, pénteken elkezdődött az aszfaltozás. Első lépésként az Independentei Ion Vidu és Jubileului utca közötti szakaszával, ahol rendőr gondoskodik a forgalom eltereléséről.

„Az Independentei és a Jubileului utca sajnos rendkívül rossz állapotban volt. Éppen ezért fontosnak tartottam, hogy korszerűsítését prioritásként kezeljük” - mondta Kereskényi Gábor.

A polgármester péntek délelőtt a helyszínen vette szemügyre, miként halad a kivitelező a munkával. „Több mint ezer méternyi útról van szó, amelynek rehabilitálására sajnos évek óta hiába vártak az itt lakók. Örülök, hogy a sok előkészület után végre formát önt az út, a 17-es lakónegyed lakóinak ugyanis látniuk kell: mi nem rombolni, lebontani akarunk, sokkal inkább építeni” - tette hozzá Szatmárnémeti első számú közméltósága.

A munkálat a jövő hét végén érhet véget, árulta el Maskulik Csaba.

A városmenedzser és a polgármester hozzátette: a 17-es lakónegyedben idén több utcát nem korszerűsítenek, de hét újabb parkolót alakítanak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: