2009-11-16 13:11:35• hírek • Ferenczi Noémi

Cél: az oktatás javítása

Pénteken zajlott a Didaktikai visszacsatolás - Pedagógusok módszertani kultúrájának mérése Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben elnevezésű román-magyar határon átnyúló közös projekt megnyitója Nyíregyházán.

A nyitókonferencián közel 80 szatmári résztvevő volt jelen, köztük Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke, Pásztor Gabriella, az Oktatási, Kutatási és Innovációs Minisztérium Kisebbségi Főosztályának vezérigazgatója, Popa Mariana, főtanfelügyelő, Kónya László valamint Fodor Mihail, helyettes főtanfelügyelők.

Ahogyan az a nyitókonferencián is elhangzott, a projekt célja a két megye oktatási módszertanának kölcsönös megismerése, a helyes és helytelen gyakorlatok összevetése, majd egy záró tanulmány elkészítése mely hozzájárul a két megye oktatási színvonalának javításához a határ két oldalán elő pedagógusok szakmai képzése által.

A nyitókonferencián elsőként Láng Erzsébet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézetének igazgatója foglalta össze a projekt célkitűzéseit illetve jelentőségét a két résztvevő intézmény további fejlődésére és jövőbeli együttműködésére nézve.

Ezt követően Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet. A két megye eddig összesen húsz EU-s projektet készített közösen, melyből tizennyolc sikeres volt és reméli, a jövőben még több támogatást sikerül majd közösen megszerezniük.

Csehi Árpád, megyei tanácselnök szintén a közös pályázás jelentőségét hangsúlyozta, majd megemlített néhányat az eddig leadott legnagyobb jelentőséggel bíró pályázatok közül.

Szász Piroska, a Szatmári Pedagógusok Házának szakértője a projekt elméleti hátterét mutatta be. Elmondta, a projekt célja elsősorban, hogy a jövőben a pedagógusok használható és gyakorlati elemeket tartalmazó képzéseken vehessenek részt.

Végül, dr. Kovács Ferencné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézetének részéről kinevezett projektvezető a pályázat szakmai hátterét foglalta össze a jelenlévők számára.


Közel nyolcvan pedagógus vett részt a nyitókonferencián
Közel nyolcvan pedagógus vett részt a nyitókonferencián


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: