2010-12-06 15:32:28• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött az Esélyeid Fesztiválja

Érdekes programokkal készül a Pedagógusok Háza, a december 6-12 között megrendezésre kerülő Esélyeid fesztivál keretén belül, melyet immár XI. alkalommal szerveznek meg.

Az Esélyeid Fesztiválja elnevezésű rendezvényt az Oktatási, Kutatási és Ifjúsági Minisztérium kezdeményezésére jött létre, abból a célból, hogy megismertesse, és tudatosítsa a magánszemélyekben, vállalkozókban és egyéb munkaterületen dolgozókban az oktatás fontosságát.

A Szatmár Megyei Pedagógusok Háza december 6-12 között megyei szinten négy központban - Szatmárnémeti, Sárközújlak, Avasújváros, Nagykároly - is szervez előadásokat és bemutatókat, tudtuk meg a rendezvénysorozat megnyitóján, melyre december 6-án,12 órától került sor. A megnyitó ünnepségen köszöntőbeszédet mondott Neste Sanda igazgatónő, Popa Mariana főtanfelügyelő és Kónya László főtanfelügyelő-helyettes. Kónya elmondta: a rendezvény alkalomról alkalomra színvonalasabb megszervezettebb és gyümölcsözőbb.

A egy hétig tartó rendezvénysorozat keretén belül bemutatják a Pedagógusok Házának menedzseri tervezetét, ismertetik a tananyagok és az oktatásban használt média fontosságát, illetve megszervezik az oktatási-kulturális termékek vásárát is.

Ezen kívül a hét folyamán a különböző iskolákban bemutatókat tartanak,  szimpóziumot, kerekasztal-megbeszélést és képzőművészeti kiállítást szerveznek, illetve meghívják több vállalat képviselőjét, hogy számoljanak be a cégüknél megszerezhető állásokról. Nicolae Mateian igazgató az Alfa Vega cég tanfelszereléseit mutatja be a fesztivál keretén belül, illetve rámutat a taneszközök, a média fontosságára az oktatásban.

A rendezvénysorozatot a Tanfelügyelőség, a Polgármesteri Hivatal, a Prefektúra, a Helyi Tanács és a megye iskoláinak képviselői vesznek részt.


Egy hétig tart az "Esélyeid" elnevezésű Országos Fesztivál
Egy hétig tart az "Esélyeid" elnevezésű Országos Fesztivál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: