2013-03-14 15:44:23• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött az EU-kártyák kiadása

Elkezdődött az európai egészségbiztosítási kártyák nyomtatása és kiadása - tájékoztat a Szatmár Megyei Egészségbiztosító Pénztár. A fél évre szóló kártya továbbra is ingyen igényelhető a pénztár munkatársaitól.

Az európai egészségbiztosítási kártya célja nem más, mint az, hogy megkönnyítse az Európai Unió tagállamai, valamint Svájc, Lichtenstein, Norvégia és Izland lakosainak, hogy külföldi látogatásaik során ingyenes egészségügyi ellátást vegyenek igénybe, illetve azt, hogy visszatérítésben részesüljenek, ha a kezelésért előzetesen fizetniük kell.

A kártyát felmutatók sürgős, illetve orvosilag szükségesnek ítélt egészségügyi ellátás esetében ugyanolyan ellátásban részesülnek mint az adott ország biztosítottjai. Amennyiben szüksége esetén nincs kéznél a kártya, az E126-os formanyomtatvány kitöltésével vissza lehet igényelni az ellátás összegét a biztosító pénztáraktól.

Szatmár megyében évről évre mind többen igénylik az EU-kártyákat: a kártyatulajdonosok az évek során megtapasztalták a fél évig érvényes tanúsítvány előnyét.

Az európai egészségügyi kártya továbbra is ingyenesen igényelhető, ugyanis ezt az egészségügyi alapból állja az Egészségbiztosító Pénztár. Azonban csak azok a lakosok igényelhetik a kártyát, akik biztosítva vannak az egészségügyi pénztárnál.

Szatmárnémetiben a EU-kártyát a Megyei Egészségbiztosító Pénztár (Lucian Blaga sugárút 2. szám) állítja ki hét munkanapon belül. Kérvényt leadni hétfőtől csütörtökig 8-13:30 között lehetséges, illetve pénteken 8-12 óra között.

A kártya igényléséhez az alábbi dokumentumok bemutatása szükséges:
- személyi azonosságot igazoló okmány
- a jogosultságot bizonyító irat (hallgatói igazolás, nyugdíjas igazolvány és nyugdíj szelvény, munkáltatói igazolás stb.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: