2008-11-21 10:40:24• hírek • Szatmár.ro

Elkezdődőtt az Ady ünnepség

„A Holnaptól a Nyugaton át a Kelet Népéig“ címmel tartottak irodalmi tanácskozást, a XIX. alkalommal megrendezett Érmindszenti zarándoklat nevet viselő rendezvénysorozat nyitóprogramjaként.

Pénteken reggel 9 órakor vette kezdetét az esemény a Szatmár Megyei Múzeum gyűlésermében, ahol a szatmárnémeti magyar nyelvű középiskolák diákjai is szép számmal megjelentek.

 

 

Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke köszöntötte az érdeklődő közönséget, illetve egy röpke visszatekintést is tartott, amelyben az Érmindszenti zarándoklat megszervezésének kezdeti időszakát elevenítette fel. Ezt követően Szőcs Péter, a Megyei Múzeum igazgatója is beszédet mondott, valamint Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, az RMDSZ szenátorjelöltje is felszólalt, aki a november 30-i parlamenti választásokon való részvétel fontosságát hangsúlyozta.

„ A Holnaptól a Nyugaton át a Kelet Népéig " című irodalmi tanácskozást Cseke Péter irodalomtörténész vezette. Előadást tartott a Nyíregyházáról érkezett főiskolai tanár Jenei Teréz, a szombathelyi Láng Gusztáv irodalomtörténész, Márkus Béla debreceni irodalomtörténész, valamint a szintén debreceni meghívott Cs.Nagy Ibolya irodalomkritikus.

Muzsnay Árpád köszöntötte az érdeklődőket

Szőcs Péter a Megyei Múzeum igazgatója mond beszédet

Cseke Péter irodalomtörténész vezette a tanácskozásást

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: