2010-02-23 11:28:45• hírek • Kótai Levente

Elkezdődött a tánc

Néptácoktatást és táncházat tart a MADISZ minden hétfőn.

A vártnál nagyobb számban jelentek meg az érdeklődők hétfő este illetve délután a MADISZ néptáncoktatásain. Az év első táncházán korcsoportok szerint lehetett részt venni, a helyszín a Kölcsey Ferenc Főgimnázium volt. Öt órától a legkisebbeket, hattól az 5-8 osztályosokat tanították, ezt követően a felnőtteknek húzták a nótát.

A néptánc hagyományát pártoló szervezet több tevékenysége kapcsolódik a területhez. Tavaly tizenharmadik alkalommal szervezték meg a „Lábad ide ne oda" kézműves és néptánctábort. A rendezvény idei felvonásának készülődései már folyamatban vannak.

A heti rendszerességgel zajló néptánctanítás helyi és más térségből érkező oktatókat vonultat fel. A gyerekekkel Borbély Simon Andrea és Csaba foglalkozik. A házaspár már a tavaly is rendszeresen elhozta tudását Szatmárra.


Borbély Simon Andrea és Csaba
Oktatók: Borbély Simon Andrea és Csaba


Az Érmihályfalván élő hagyományőrzők általában minden generációval foglalkoznak, de nálunk a kiskorúak a célközönségük. A felnőttek Gucsa Sándor és Ráckkevi Éva nyíregyházi oktató irányításával sajátíthatják el a lépéseket. Velük két hét múlva találkozhatnak a táncolni akarók a  Kölcsey Ferenc Kollégum 9-es termében, majd azt követően minden második hétfőn. A köztes hétfőkön Szarvas Károly irányításával lehet gyakorolni, új figurákat tanulni a MADISZ pincéjében, este héttől.

A magyarországi Nemzeti Kulturális Alap támogatásából finanszírozott program időpontja és az esetleges változások nyomon követhetőek a www.madisz.datec.ro honlapon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: