2019-03-02 06:20:09• hírek • hirado.hu

Elkezdődött a regisztráció Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Péntektől lehet regisztrálni Ferenc pápa csíksomlyói látogatására. Egy internetes oldalon lehet jelentkezni, aki ezt elmulasztja, biztosan nem vehet részt a pápa júniusi szentmiséjén. A helyszínt biztonsági okokból lezárják, így csak az juthat majd be, aki jelezte részvételét. A regisztráció ingyenes, jelentkezni egyénileg és csoportosan is lehet – közölte az M1 Híradója.

Százezrek látogatnak el minden évben a pünkösdi szentmise helyszínére. A magyarság legjelentősebb zarándokhelyén idén a búcsú előtti szombaton, június elsején is megtelik a Hármashalom-oltár előtti tér, és a szokásosnál is nagyobb tömeg várható Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán. A pápai szentmisére különleges biztonsági intézkedésekkel készülnek a szervezők, ezért a kordonokkal körbezárt kegyhelyre csak előzetes regisztrációval lehet majd belépni.
 

A szentatya csíksomlyói látogatását előkészítő bizottság tagjai csütörtökön Csíksomlyón mutatták be az online regisztráció gyakorlati lépéseit. A pontifex.ro oldalon ingyenesen lehet bejelentkezni, a regisztráltak vonalkódos belépőt kapnak, amit ki kell nyomtatniuk, mert azzal juthatnak be a zarándokoknak kijelölt területre.
 

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy lehetőleg csoportosan regisztráljanak, és tömegközlekedéssel érkezzenek Csíksomlyóra. Továbbá ne hozzanak magukkal veszélyesnek minősíthető tárgyakat, és tartsák szem előtt az esemény imádságos jellegét.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: