2018-02-05 09:08:02• hírek • MTI

Elkezdődött a párizsi terrortámadás elkövetőjének pere

Salah Abdeslan az a terrorista, aki három éve – a gyanú szerint – kitervelte és társaival együtt végrehajtotta a párizsi terrortámadást.

A merénylet elkövetői akkor és ott meghaltak, de Salah Abdeslam elmenekült és Brüsszelben bujkált. Azért kell a belga bíróság elé állnia, mert rálőtt azokra a rendőrökre, akik elfogták a hírhedt Mooelmbake negyedben. A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, a szökevényeket nem sokkal később elfogták.


Az RTBF közszolgálati tévécsatorna beszámolója szerint Abdeslam közölte, hogy nem fog válaszolni a kérdésekre, és a vádirat ismertetésekor sem volt hajlandó felállni. Marie-France Keutgen elnöklő bíró elmondta, a 28 éves Abdeslam nem járult hozzá, hogy őt ábrázoló képeket közöljenek a tárgyalásról médiában.


A hatóságok megerősítették a biztonsági intézkedéseket a tárgyalás idejére, amelyen a marokkói származású, francia állampolgár Salah Abdeslam mellett társa, Soufien Ayari is jelen van, aki ellen ugyancsak gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás Belgiumban.


A francia fővárosban 2015. november 13-án hét helyszínen követtek el merényleteket. A százharminc ember halálát követelő párizsi terrortámadások elkövetői közül többen is Brüsszelben éltek korábban. A támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: