2020-06-10 12:42:22• hírek • közlemény

Elkezdődött a műfüves labdarúgópálya építése

A Szatmárnémeti Hivatal Polgármester és a Román Labdarúgó Szövetség közös projektjének köszönhetően elkezdődött a Dinamo sportbázison lévő műfüves labdarúgópálya építése.

A 100 méter hosszúságú és 60 méter széles focipálya a szövetség B és C besorolású hivatalos mérkőzéseinek megrendezésre is alkalmas lesz, azaz akár másodosztályú bajnoki mérkőzést is játszhatnak rajta, ugyanakkor megkönnyíti majd a környékbeli egyesületek téli felkészülését, hiszen Románia északnyugati részében nem található hasonló létesítmény.


A játékfelületet futópálya veszi majd körül, négy darab húsz méteres oszlopra kerülnek fel a villanyfényt biztosító reflektorok, 200 férőhelyes lelátó, és parkoló is épül, az öltözők felújítására pedig már sor került. A kivitelező a marosvásárhelyi Atlas Sport Kft., amely komoly tapasztalattal rendelkezik a hasonló jellegű beruházások terén.



„A Dinamo sportbázis városunk egyik leghasználtabb sportlétesítménye volt eddig is, az utóbbi években azonban nagyon elhanyagolt állapotba került. A mostani beruházásnak köszönhetően nemcsak a labdarúgók számára lesz egy rendkívül hasznos pálya, hanem a felújított futópályának köszönhetően a kocogók és kosarasok is sokkal jobb körülmények között sportolhatnak, hiszen profik és amatőrök egyaránt használhatják majd. A környéken egyedi bázis rendkívül sokat segíthet majd a csapatok téli alapozása során, hiszen ha megfelelő felületen akartak készülni a téli időszakban, Magyarországon kellett pályát bérelniük" – nyilatkozta a helyszíni terepszemléje során Kereskényi Gábor polgármester.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: