2012-07-05 15:52:28• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött a líceumokba való beiratkozás

Július 5-8. között zajlik Szatmár megyében a líceumokba való felvételi. A VIII. osztályt végzett diákok a kijelölt felvételi központokba, illetve a megyei Tanfelügyelőségen kijelölt speciális központba jelentkezhetnek.

Az állami líceumokba való beiratkozás vizsga nélkül történik, a felvételi média (átlag) alapján. A 2012. évben VIII. osztályt végzők esetében a felvételi média egyenlő a képességfelmérőn elért, valamint az V-VIII. osztályok során elért média átlagának számtani középarányosával. A diákok felvételi eredményeinek listája megtalálható a www.isj.sm.edu.ro oldalon.

A felvételi átlagok megjelenítése után, július 5-én kezdetét is vette a líceumokba való beiratkozás - tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől. A Szatmár megyei diákok a kijelölt iratkozási központokban jelentkezhetnek, ezek meghatátozott órarendje szerint.

Az elméleti és az elhivatottsági (vokacionális) profilú líceumok esetében a jelentkezők elosztása a felvételi médiák csökkenő sorrendjében, az opciók alapján, közvetlenül a szakokra történik. A műszaki líceumok esetében az elosztás profilokra történik, a médiák csökkenő sorrendjében, az opciók alapján.

Az elhivatottsági profilú líceumok, a sport, teológiai, művészeti profilokra - a számítógépes elosztás előtt - tehetségpróbákat szerveztek.

Azok a tanulók, akik más megyéből akarnak Szatmár megyei líceumba iratkozni, a saját iskolájuktól megkapják a kitöltött beiratkozási lapot, és az opciókat csakis a speciális iratkozási központban tölthetik ki, azaz a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, 1. emeletén található informatika irodában (1918 December 1 utca, 6. szám). A speciális beiratkozási központba július 5-én és 6-án 9.00-15.00 óra között jelentkezhetnek a diákok, július 7-én pedig 9.00-12.00 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: