2011-01-23 13:04:33• hírek • Szatmar.ro

Elkezdődött a kultúra hete

A szervezők elvárásaihoz képest kevesen iktatták bele szombat esti programjukba a kultúra hetének kezdő momentumát, azoknak viszont, akik részt vettek, nem kellett csalódottan távozniuk. Az ünnepély a Hymnus elszavalásával kezdődött, majd a társulat színészei Kölcseyre emlékező sorokat idéztek.

Az Ady Endre Társaság ötödik alkalommal vállalta magára az Északi Színházzal közösen a szervezést, hiszen a társaság programjában vezető szerepet foglal el a magyar kultúra ápolása, valamint a fiatal tehetségek felkarolása. Amint az a megnyitón elhangzott, a Magyar Kultúra Hetét kilométerkőnek is tekintik, mert ilyenkor számot adnak arról, hogy az elmúlt év során mit tettek a magyarságért a kultúráért. Ez most sem történt másként, Méhes Katalin színművésznő beszámolt a 2010-es rendezvényekről, pályázataikról.

A visszatekintést követően az est fénypontjaként színpadra állt a Madárdal Zenekar, amely 1999 óta önálló együttesként működik. Előadásukban a népzenei elemek mellett katonadalok és hangulatos bordalok is elhangzottak, amelybe a közönség is bekapcsolódott. Az énekek érdekes zenei kíséretben szólaltak meg. Olyan ritkán hallott régi hangszerek csendültek fel, mint a tekerő, bőrduda, cimbalom és az ütőgardon.

A magyar kultúra ünnepének alkalmából a szervezők minden nap megkínálják valamivel a kultúrára éhezőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A további programokról bővebben itt olvashat.


A közönség tapssal jutalmazta az előadást
A közönség tapssal jutalmazta az előadást




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: