2015-07-29 16:59:20• hírek • Szatmar.ro

Ismét meggyalázták Mátyás király szobrát Kolozsváron

fotó: Főtér.ro
fotó: Főtér.ro

Szerda hajnalban ismeretlen tettes vagy tettesek ismét meggyalázták Kolozsváron Mátyás király szobrát. A rendőrség tájékoztatása szerint nyomozást indítottak az elkövetők ellen. Mivel A jelentőségű műemlékről van szó, akár szabadságvesztésre is ítélhetik a tetteseket, ha valaha is rendőrkézre kerülnek.

Jelen állás szerint ugyanis csak annyit lehet tudni, hogy valaki vagy valakik barna festékkel öntötték le a szobor hátuljának talapzatát. A rendőrségnél már megtörtént a feljelentés, a nyomozás a teret pásztázó két térfigyelő kamera felvételeinek elemzésével kezdődött.

Kolozsvár egyik jelképét, egyben az egyik legismertebb Erdélyi műemléket 1902-ban avatták fel alig néhány száz méterre attól a háztól, ahol az egyik legjelentősebb magyar király, Mátyás született. Fadrusz János alkotását 2011-ben magyar és román kormánytámogatásból újították fel, az impozáns mű azonban sajnos továbbra is agyatlan bunkók célpontja, kétszer is megrongálták: 2013-ban előbb egyik zászló rúdját törték el, majd Mátyás bal sarkantyúját görbítették el.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: