2009-04-08 16:15:57• hírek • Parajdi Andrea

Elkezdődött a bárányvásár a piacon

Szerdán kezdődött a Szatmárnémeti Ócskapiacon az idei húsvéti bárányvágás, az első napon még nem volt nagy keletje az ünnepi bárányhúsnak. Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság munkatársai már most ellenőrzéseket tartottak a helyszínen.

Az Ócskapiac a megyében egyedülállóként ebben az évben is beszerezte az engedélyt egy vágópont ideiglenes működtetésére. Ebben az évben is több száz bárányt kínálnak eladásra a megye különböző részeiről érkező tenyésztők. Bár a magyar húsvétnak nincs akkora hagyománya a bárányhúst illetően, azért így is sokan ezt tálalják ünnepi ételként.

A bárányvágások lehetővé teszik, hogy a boltban kínált hentesárúnál frissebb húst vásárolhassunk, amelyek az elkészítést követően ízletesebbek is. A higiénia hiánya miatt sem kell aggódnunk, hiszen a bárányvágások megkezdését követően már a helyszínen ellenőrizték a kötelező feltételeket az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság munkatársai.

A tapasztalatok azt igazolják, hogy az ünnepre készülő családok egy-két nappal korábban szerzik be az ünnepi ételhez szükséges hozzávalókat, így még a bárányhúsok iránt sincsen túlzottan nagy kereslet - mondta el lapunknak az egyik Mikolából érkezett szállító. A bárányvágás első napján valamivel több mint harminc bárányt nyúztak. A bárányhúsnak kilóját 12 lejért kínálják.

A húsvéti bárányvágás csütörtökön és pénteken 7-től 18 óráig tart nyitva, szombaton pedig 7-től 13-ig. Az ortodox húsvétkor újra megnyitják a vágópontot.

Szerdán kezdődött a Szatmárnémeti Ócskapiacon az idei húsvéti bárányvágás

Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság munkatársai ellenőrzik a vágópontot

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: