2011-07-04 15:31:16• hírek • Póti Orsolya

Elkezdődött a MADISZ tábora

Változatos programokkal készült a Szatmárnémeti MADISZ az ötven csángó gyerek számára, akik szombat este érkeztek városunkba kísérőikkel. A gyerekekre élményekben gazdag hét vár - tudtuk meg Kánya Lászlótól, a MADISZ társelnökétől.

Július 2-án érkeztek Szatmárnémetibe Bákó megyéből azok a csángó gyerekek és kísérőik, akik a MADISZ által szervezett táborozáson vesznek részt július 3-11. között. A táborozóknak a rendezvény ideje alatt szatmári családok biztosítanak szállást; szombat este összesen huszonhárom család várta az érkezőket.

A szervezők igen változatos programokkal készültek, így élményekben gazdag hét vár a gyerekekre. Kánya László, a MADISZ társelnöke a Szatmár.ro-nak elmondta: a foglalkozások hétfőtől kezdődnek, a tevékenységek hétfőn, kedden és szerdán az 1-es Számú Általános Iskolában zajlanak, a hét többi napján pedig a Nagykárolyi Termál Strandra látogatnak ki a tárborozók. A hétfői nap folyamán a gyerekek vallási nevelésen, játékos meseolvasáson és nyelvleckéken vettek részt, majd ebéd után Szatmárnémeti régi központjával ismerkedtek.

A keddi napon a csángó gyerekek meglátogatják a Közigazgatási Palota épületét és a délutáni órákban városunk polgármestere is fogadja őket. Csütörtökön bábszínházat szerveznek a csoportnak, a hétvége folyamán pedig Nagykárolyba utaznak, ahol megnézik a Károlyi-kastélyt, majd kedvükre lubickolhatnak a strandon.

Vasárnap délelőtt a táborozók szentmisén vesznek majd részt a Szentélek templomban, a tábor pedig egy rendkívüli csángó táncházzal zárul.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: