2020-06-19 14:38:12• hírek • közlemény

Elkezdődött a 1-es számú óvoda korszerűsítése

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sikeres uniós pályázatának köszönhetően elkezdődött a 1-es számú óvoda korszerűsítése. A pályázat összértéke 4.244.071,22 lej. A Regionális Operatív Programnál nyertes pályázatoknak köszönhetően pedig a Constantin Brâncuşi Líceum, és a 29-es számú óvoda újul meg 2.543.704 euró értékben.

Kereskényi Gábor polgármester pénteken személyesen is ellenőrizte az 1-es óvodában zajló munkálatokat, amely során megújul az épület homlokzata, kicserélik a tetőszerkezet, az elektromos hálózatot, a kornak megfelelő, modern felszerelések kerülnek az óvodai termekbe.
 

„Ez egy rendkívül fontos beruházás számunkra, hiszen a 4,2 millió lejnyi befektetésnek köszönhetően az gyermekeink és a pedagógusaink is megfelelő körülmények között tölthetik a mindennapjaikat, ugyanakkor Szatmárnémeti egyik történelmi, több mint 120 éves épülete is visszakapja a régi fényét. Három évbe került, míg a hazai bürokrácia útvesztőin végig értünk, és elértünk oda, hogy egy elképzelés gyakorlatilag is megvalósuljon. Úgy számoltam, hogy a következő év beruházásai során minden 100 euróból 70 euró uniós forrásból származik majd, így nemcsak a város fejlődik, hanem emberek ezrein is segítünk, hiszen ebben a világjárvány utáni korszakban rendkívül fontos az, hogy mindenkinek állása legyen” - jelentette ki a városvezető.
 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az utóbbi időszakban összesen 37.224.191 euró értékben pályázott sikeresen a Regionális Opreratív Program (POR) az elmúlt négy évben.








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: