2017-03-29 15:02:58• hírek • Kocsis Zoltán

Elkezdődött Pete főútjának az aszfaltozása

Elkezdődött Pete főútjának az aszfaltozása, a pusztadaróci önkormányzat közel fél millió lejt fordít a határ menti település útjának korszerűsítésére.

Valószínűleg sokan gondolják úgy, hogy Pete fő útja a DN19A, amely Szatmárnémetit köti össze az országhatárral. Ezzel szemben a település igazi fő útja, életének fő ütőere a határ felé vezető úttól északra fekszik, párhuzamosan a DN19A-val. És földes út. Illetve az volt eddig.

Szerdán ugyanis elkezdődött a közel egy kilométeres út leaszfaltozása. A munkálatok menetét Gaman Mihály polgármester is szemügyre vette. „Ha minden jól megy, jövő héten végzünk is a munkával. Helyükre kerülnek a forgalmi táblák, felkerülnek a közúti festések, feltöltik az útpadkát”, magyarázta.

A teljes beruházás mintegy 450.000 lejbe kerül. Az út összeköti a romatelepet a temetővel és a DN19A úttal is.

„Előkészítünk egy olyan nagyobb pályázatot, amely révén rendbe tudjuk majd tenni Pusztadaróc, Pete, Szamosdara és Atya összes árokpartját, járdáját”, válaszolta a polgármester az érdeklődő peteieknek.

Ezzel a munkálattal Pusztadaróc után Petén is aszfalt kerül a teljes úthálózatra. (Kivételt képez egy szűk sikátor, amelyet nem lehet leaszfaltozni, azt betonnal kívánja burkolni az önkormányzat). Ami a község többi települését illeti, Atyán 2,7 km vár aszfaltozásra, erre a polgármesteri hivatal az Országos Vidékfejlesztési Programtól vár finanszírozást. Szamosdarán további két kilométer (két utca) nincs még leaszfaltozva. Ebből 600 métert – Tag felé vezetőt – még idén korszerűsíti az önkormányzat, árulta el Gaman Mihály.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: