2009-01-27 14:01:03• hírek • Ferenczi Noémi

Elkezdik a Sárerdő üdülőövezet kiépítését

Két millió euróból fog megépülni a mintegy nyolc hektáron elterülő sárerdei üdülőövezet. Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal keretében működő Nemzetközi Finanszírozási Pályázatokért Felelős Iroda vezetője, a Szatmár.ro-nak elmondta, jelenleg a pályázati kérelem megírása van folyamatban.


„A. sárerdei üdülőövezet megvalósításának finanszírozására a Regionális Operatív Program EU-s pályázati csomag 5.2-es támogatási programja keretében pályázik az önkormányzat. Eddig elkészült a pályázati kérelem benyújtásához szükséges megvalósíthatósági és műszaki tanulmány. Egyelőre, országszerte felfüggesztették az 5.2-es eu-s vidékfejlesztési és mezőgazdasági pályázati csomagot, mivel módosításokat fognak bevezetni. Ez egyrészt jó, hiszen több idő van a pályázat elkészítésére. Az idén sor kerül a szerződéskötésekre, 2010-ben pedig magára a kivitelezésre"- magyarázta Koncz Andrea irodavezető.

Az üdülőövezetet nyolc hektáron építik majd meg. A beruházás összértéke 2 millió euró, melyből a teljes közművesítést, valamint az út rehabilitációját, egy bicikliút megépítését, illetve a tó csónakázásra való alkalmassá tételét is szeretnék fedezni.

A Sárerdei tó, egy tavaly ősszel készült fotón

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: